Op-7-en-8-oktober-werd-de-magie-van-de-50s-60s-70s-herbeleefd-tijdens-rock-around-the-jukebox-experience

Deze zonnige editie bracht bezoekers terug in de betoverende sferen van de 50’s, 60’s en 70’s. De opkomst was massaal en veel bezoekers waren geheel in stijl gekleed. Tijdens dit leuke uitje voor jong en oud uit verschillende landen was er weer een breed scala aan stands. Live muziek werd verzorgd door diverse bands en de dansvloer was gevuld met zwierende petticoats.

Cliff and the Shadows

In de centrale entrée was een expositie in het teken van Cliff Richard and The Shadows. De historie werd uitgebreid uitgelicht door unieke singletjes met verhalen op de achterkant en op een oude tv met filmfragmenten van opnames van Cliff Richard. Zelfs de echte gitaren waren te bewonderen en veel muziek van Cliff Richard en The Shadows klonk uit de jukeboxen.

Prachtige (vintage) schatten

Diverse stands presenteerden de meest prachtige vintage schatten. Uiteraard was de Jukebox Fanaat aanwezig met een variatie schitterende jukeboxen en D’n Blauwe Pater stelde prachtige, handgeschilderde jaren ’50 en ’60 filmdoeken tentoon. De neonverlichting van Benny’s Fifties viel op voor de pas geverfde donkere muren van het Autotron. De showroom van Vintage.nl trok veel bekijks vanwege de stijlvastheid en kwaliteit en bezoekers poseerden graag tussen de meubels voor een leuke foto. Ook een groot aantal singletjes en grammofoonplaten, (vintage) kleding, sfeervolle diners, flipperkasten en andere hippe hebbedingetjes uit die tijd mochten niet ontbreken.

Live optredens
De muziek uit die tijd werd weer tot leven gebracht door meerdere bands. 69 Comeback, Roy P-Cat and the V8 Daddies en Young Ones Forever verzorgden de onweerstaanbare klanken van de fifties, sixties en seventies. De dansvloer was goed gevuld, wat het een feestelijke en swingende ervaring maakte. Ook dansers van Boogie Woogie Club ‘The Thunderbirds’ waren van de partij. Geheel gekleed in stijl, waarbij de petticoat uiteraard niet ontbrak.

Oldtimers bewonderen 

Rock around the Jukebox is uiteraard niet compleet zonder klassieke oldtimers. Vanwege het zonnige weer waren niet alleen de terrasjes gevuld, maar kwamen er ook veel mensen met een oldtimer een kijkje nemen. Alle oldtimers ouder dan uit 1975 waren op de oldtimerparkeerplaats te bewonderen en in de Spijkerhal werden zelfs een aantal hot rods gepresenteerd.

Rock around the Jukebox Experience was een succes voor fans van de jaren ‘50, ‘60 en ‘70. De organisatie kijkt terug op een geweldig weekend met niet alleen enthousiaste bezoekers, maar ook zeer tevreden standhouders. We willen alle aanwezigen bedanken en we zien jullie graag terug op de volgende editie!

Op zondag 12 mei vindt Rock around the Jukebox Open-Air weer plaats bij Autotron en op 5 en 6 oktober 2024 staat de Experience weer in de agenda.